pozdrav svima!
kad sam odlucio premjestiti jednu kamenu plocu iz vrta, nisam ocekivao da cu ispod nje ugledati ovu prekrasnu,vele najljepsu europsku, zmiju...iako sam do sada sreo nekoliko crvenkrpica ova mi je najljepsa!...mozda i zato sto je strpljivo cekala da odjurim po fotoaparat i vratim se natrag. nije obracala paznju na mene i mogao sam je slikati do mile volje! no, situacija se promijenila kad se priblizila jedna od mojih macaka.odmah je zauzela obrambeni stav i "sokirala" me necim sto nisam ocekivao: "cegrtanjem" kraja repa koji me podsjecao na cegertusu...na zalost, nisam se sjetio da i filmski snimim tu njezinu reakciju na macku. na brzinu sam snimio nekoliko snimaka i onda uhvatio macku i sklonio je od zmije. kad sam se vratio nje vise nije bilo...
slika bas i nije najostrija a niti boja koze zmije nije onakva kakva bi trebala biti, tj. intenzivnije crvene boje...zahvaljujuci "majstoru" iz servisa koji mi je fotoaparat doveo u stanje obicnog idiot-fotoaparata...
ovo ljeto sreo sam dosta zmija a zadnja je bio kravosas,prekrasan primjerak koji me dugo fiksirao pogledom dok opet tiho nije nestao u siprazju...